Teatteri Imatra

Vuoksenlaaksossa on tehty teatteria yli sata vuotta. Teatteritoiminta on alkanut jo vuonna 1903 ja teatteri on kulkenut mielenkiintoisten vaiheiden kautta nykypäivään ja nykyiseen muotoonsa. Vuodesta 1984 alkaen teatteri toimi kaupunginteatterina, aina vuoteen 1998 saakka. Tuolloin teatterin hallintopohja muuttui yhdistyspohjaiseksi, ja teatteri toimi Vuoksenlaakson teatteriyhdistyksen alaisuudessa. Vuoden 2007 alusta teatteri palasi jälleen kaupunginteatteriksi.

 

Teatteri Imatrassa työskentelee kuusi vakinaista näyttelijää, ääni- ja valosuunnittelija, puvustaja, kaksi lavastemiestä ja toimistohenkilökuntaa. Vierailevia taiteilijoita työskentelee lähes joka produktiossa. Kesällä 2012 Teatteri Imatran johtajaksi valittiin Timo Rissanen. 
Teatteri Imatra on viime vuosina vahvistanut paikkaansa Suomen teatterikartalla, ja kerännyt pienen kaupungin mittapuussa hienoja katsojamääriä. Vuonna 2011 tehtiin kaikkien aikojen katsojaennätys, kun teatterissa vieraili yli 36 400 katsojaa.

 

Teatteri Imatra avasi syksyllä 2015 uuden lastenteatterinäyttämön entisen pienen näyttämön paikalle Esterinkadulle. Lastenteatterin toteuttamiseen saadut varat ovat tulleet perintönä yksityishenkilöltä Imatran kaupungille. Imatralle rakennetaan parhaillaan uutta teatteritaloa, ja uuden talon avajaisia vietetään helmikuussa 2017.

 

Teatteri Imatra on Sinua varten!

 

.

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!