Olet täällä

Etelä-Karjalan miehet -dokumentti

Etelä-Karjalan miehet -dokumenttielokuva kertoo kolmesta imatralaisesta taiteilijasta, joille taiteen tekeminen on intohimo, ammatti ja elämäntapa. Suorasanainen kuvataiteilija Pauli Parkkinen (s. 1966 Liperi) valmistelee High Fashion Horror –näyttelyään, muusikko-näyttelijä Heikki Pöyhiä (s. 1981 Joutseno) avaa inspiraationsa lähteitä ja näyttelijä Aki Honkatukia (s. 1969 Puumala) pohtii omaa uraansa. Taiteen tekemisen taustalla vaikuttaa ikuinen kysymys rahasta ja taloudellisesta toimeentulosta. 

Imatralaisen Marko Auvisen Etelä-Karjalan miehet –dokumenttielokuvan ensiesitys on Teatteri Imatrassa perjantaina 9. helmikuuta 2018. Dokumentista ei toistaiseksi ole sovittu muita esityksiä, joten liput ensiesitykseen kannattaa hankkia heti.

Marko Auvinen (s. Puumala) on imatralainen Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija (ylempi AMK), medianomi (AMK), elokuvantekijä ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on tehnyt vuosina 1999-2009 useita lyhytelokuvia, joista tunnetuin on aineistodokumentti Tappajasusi (2006). Etelä-Karjalan miehet (2017) on hänen toinen pidempi dokumenttielokuvansa. Auvinen on saanut Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta apurahan Etelä-Karjalan miehet -dokumenttielokuvan toteuttamiseen vuonna 2016.

Dokumentti on kuvattu Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa vuosina 2015-2017. 

**
Ensiesitys pe 9.2.2018 klo 19 Teatteri Imatrassa
Liput toimituskuluineen alk. 11 euroa
Dokumentin kesto n. 56 min. 
Tuotanto Mad Wolf Productions 2017 

Teatterikahvila palvelee tuntia ennen esityksen alkua.